2023-07-28
比想像更好食嘅正宗潮州菜😋 放工同家人/另一半食地道中菜有種溫馨嘅感覺 打開個Menu 好多菜式都係出面冇見過/好難得可以食到嘅菜式潮頭煎蠔烙 好似蠔餅 煎得金黃酥脆 略帶鬆軟 蠔仔肥美 口感豐富 蠔味蛋味啱啱好 例牌滷水鵝滷水汁同鵝肉汁相融 非常鮮美 肉質十分細膩嫩滑 醬汁入味 底層有好好食嘅滷水豆腐 豆腐同滷水汁勁夾普寧豆腐外層香脆可口 內層豆腐有咬感嘅鬆軟 放一段時間都仲係咁好食 點埋個醬汁更正 我哋咁啱有叫滷水鵝 普寧豆腐點滷水汁仲正😭😭我哋嗌咗兩個主食 意想不到咁大碗嘅蠔仔粥 好粥了蠔仔好新鮮好肥美 淡淡口感同味道都好正 湯飯嘅感覺 味道鮮甜 完全係天然食材嘅味道 食落唔會覺得口淡淡 糖醋煎伊麵一面香脆一面有面質嘅口感 層次豐富 自己按喜好點醋同糖 調味同個面好夾
放工同家人/另一半食地道中菜有種溫馨嘅感覺
潮頭煎蠔烙