餐厅: 百芳池上便當 (希慎廣場)
资讯:

2020-04-03 32 浏览
 因為疫情關係...取消左去台北....但真係好掛住台灣的野食....所以好好的男朋友又帶我黎食台灣野~佢話有朋友話呢間便當的質索拍得住"台鐵便當", 咁一定要黎食啦~我要左"香酥炸雞腿便當"+"芋圓奶茶"; 炸雞脾真係好香, 而且真係好大隻, 有我一隻手掌咁大!!雞皮脆, 咬落去同食薯片無分別; 便當裡面有白飯(廢話)加椰菜, 仲有D辣辣地的菜圃同炒粉絲, 係幾開胃!!未食過辣辣地既配菜, 平時食甜既配菜~因為係即叫即整, 所以感覺上比起台鐵便當更好食!芋圓奶茶隻杯好大杯, 裡面好多芋圓, 起碼有1/4杯係芋圓, 可能要就晒飲管, 所以芋圓係小芋圓~男朋友要"紅燒牛丸牛筋麵"+"南投桂花烏龍"~牛丸裡面唔係干, 但唔知裡面溝左咩(唔係幾食得出), 但層次多左~牛筋麵裡面都有幾塊牛腩, 兩樣都好爽~男朋友話, 新竹米粉真係同牛肉真係好唔夾~都係乖乖地食返麵算啦!冷泡桂花烏龍解膩真心一流!一個字, 好清香!最後仲叫左個"夜市香腸"~台灣的小香腸, 肥肉多, 瘦肉少, 雖然真係會好香!!~但呢個小香腸唔算肥~但都好香!好岩一邊傾計一邊夾黎食!

男朋友要"紅燒牛丸牛筋麵"+"南投桂花烏龍"~
牛筋麵裡面都有幾塊牛腩, 兩樣都好爽~
冷泡桂花烏龍解膩真心一流!一個字, 好清香!

但呢個小香腸唔算肥~但都好香!好岩一邊傾計一邊夾黎食!
香酥炸雞腿便當+芋圓奶茶
紅燒牛丸牛筋麵+南投桂花烏龍