2023-08-02
多年前食過尼間,依稀記得不差既。主打新鮮牛肉點心🐮。店內分上下2層⬆️⬇️環境比較狹窄,座位唔寬敞。不過上菜速度算快,加上有位職員服務態度好周到,經常幫我地加水。當時我地都好餓,所以叫左好多嘢食😂▪️酥皮焗叉燒包酥皮❓一啲都唔酥波🫣包表面好甜,有啲似食緊波蘿包禁。包皮唔厚,但有啲乾。內裡好空洞,有少少叉燒餡(有啲孤寒🌬️)▪️晶瑩鮮蝦餃🦐皮算薄,蝦餃大小正常,唔算飽滿。蝦唔大隻同唔多(得1隻),但都彈牙既🦷▪️名醬蒸美國鳳爪🐥鳳爪蒸得唔冧。醬汁唔濃郁,偏淡。個樣好似掛滿汁禁,但係一啲都唔入味。▪️蔥花炸兩腸粉粉皮好薄,口感有啲啤(粉漿稀❓)油炸鬼一啲都唔香脆,好乾同好鬼硬‼️正常人咬到咀嚼肌好酸,朋友牙痛係食唔到添🙄▪️別不同糯米雞好大隻❗️一睇就覺得好有飽腹感🤰🏼。撥開糯米有冬菇,雞肉,鹹蛋黃,餡料豐富❕糯米軟硬度岩岩好,味道鹹淡適中。🤟🏻覺得比以前真係難食左,定係無叫到牛肉點心既關係呢⁉️唔計炸兩同鳳爪,其他點心味道都好普通。不過應該無下次啦🤣
▪️酥皮焗叉燒包
▪️晶瑩鮮蝦餃🦐