2017-09-23 588 浏览
今日放假就同媽媽去食呢間米線。雖然之前係呢間舖頭有過不愉快經歷。 重記得上次我排隊比錢,排到我比錢果陣,個老闆娘又幫人落單,又去寫外賣,又收外賣錢,完全無視我排隊比錢。之後我比完錢,同佢講,我好聲好氣,同佢講,唔該下次跟反排隊次序去收錢啦,之後就走了。之後我轉身走,佢竟然恥笑我喎!之後我媽就再話佢,有咩咁好笑?我個女好認真同你講! 上次之後,我地都有再去食野啦,一直都冇咩野啦...點知今日重演反上次既情節。今日我地食完,個老闆娘去左廁所,佢個伙記幫手收錢。 咁我企係比錢個位,見到個伙記幫緊人落單,我就等一陣啦。點知突然有人打尖叫外賣,個收銀又真係幫佢落喎!重要收埋錢! 我O曬咀望住佢啦...佢先問我你點?嘩!真係有咁既老闆娘,有咁既伙記!如出一轍啊!有錢都唔收!咁既待客之道我就真係唔明啦!
2017-09-23