2014-07-04
(奴)上一次食已經係大半年前,之前印象不錯,呢個價位可以食到呢個質素算唔話得~但今次⋯有2款食物令我失望到谷底⋯⋯⋯由於係星期六又近父親節,超多人,因為WAKE-IN入所以坐門口位置,雖然時時有人行黎行去又冷氣滴水⋯不過勝在去拎BBQ夠方便(阿Q精神)折左都算抵食,食物比起另一間沙田酒店自助餐好得多,但⋯⋯⋯日本豬肉煲⋯最好食唔係主角豬肉而係蛋,菇係苦⋯我以為自己食緊中草藥期待的燒牛肉,由細食到大間間都好好食⋯但今次真係令我美夢破碎⋯第一次食到咁冇水準既燒牛肉!乾到一個點,又冇牛肉味,放入口完全唔知食緊咩⋯食左一塊已經冇動力去食第二塊(之前係至少食3塊)鵝肝,即叫即煎,本身食材好食所以點都唔會難食得去邊~不過覺得有D咸反而底下塊多士有驚喜!本身以前係放左好耐乾爭爭,不過一咬就知係另一回事!係新鮮既脆身而唔係放得耐既硬身,吸左鵝肝油十分甘香美味!!!關東煮,冇特別沙津款式不算太多,不過味道不錯食自助餐另一個重點就係食甜品!有自製窩夫,加個雪糕球不知幾好食!食哂咁多件CAKE,更好食都係朱古力蛋糕~所以即叫即整的都係戶外,見到廚師們大汗滴細汗煮都覺得佢地辛苦
但今次⋯有2款食物令我失望到谷底⋯⋯⋯
食哂咁多件CAKE,更好食都係朱古力蛋糕~