同另一半去食dinner,之前食過一次覺得ok,所以諗住今餐去食好啲,餐廳都幾多位,唔洗等都入到去,環境同氣氛都ok嘅,staff見我哋坐低就過嚟介紹下個menu。um.. 見佢一直喺度hardsell 個m5和牛,見上次食都ok於是叫咗個dinner set for 2,揀咗個m5 (medium well)同個三重芝士紅花忌廉汁小龍蝦肉risotto, 仲有個酥皮龍蝦湯。個酥皮龍蝦湯堅係幾正,幾大碗,酥皮夠脆,龍蝦味夠濃,將酥皮浸入去食的確唔錯👍🏻😋到龍蝦risotto,芝士味唔多,龍蝦唔多而味道唔夠濃,整體嚟講啲汁入唔到risotto 度,只有芝士嘅油膩感,有點小失望。然後到m5和牛,塊扒擺上台嗰下我哋真係呆咗。。第一次喺外面食扒啲肥肉佔咗塊扒嘅一半,係一半!💩 點解可以有咁多肥肉(全肥)都仲擺得上台,雖然塊扒係medium well又冇overcook到,而且肉質ok嘅冇乜大問題😅,但我個人係唔太接受到(望住咁大舊肥膏個感覺似呃我錢,仲要本身塊扒已經唔平🤑)。總括而言個experience 真係好普通,尤其塊扒真係要改善下,起碼你上碟嗰時望下塊扒見唔見得個客人先,比一塊嘅價錢但

總括而言個experience 真係好普通,尤其塊扒真係要改善下,起碼你上碟嗰時望下塊扒見唔見得個客人先,比一塊嘅價錢但淨係得半塊扒食。 🥲😭

2021-08-09