2023-01-24
講起蒸氣火鍋我諗起一間係太子經過好多人食既餐廳《小漁港海鮮舫》有好多人排隊,放假同屋企人去食最岩,唔會太熱氣,又可以一邊蒸一邊講野,佢哋有提供套餐直接選擇當日最新鮮嘅海鮮,叫是日廚師智選套餐$318/位,當中包含刺身拼盤、八款時令海鮮、四款時蔬、一款主食。首先送上枱嘅係刺身拼盤包含三文魚、油甘魚、帆立貝、北寄貝、馬刀貝。每一樣嘢都好新鮮,厚切肥美鮮甜。之後有份小食避風塘炸魷魚,惹味可口!開始蒸氣鍋後店員會係鍋底倒入豬骨瑤柱同埋米,等到最後食完蒸氣火鍋之後可以食粥,吸晒海鮮啲精華第一道海鮮已經係龍蝦,隻隻新鮮多膏大食,顏色鮮艷呈現橙紅色,非常鮮甜,非常新鮮彈牙!半隻根本唔夠食!之後有粉絲扇貝,真係夠哂大隻彈牙。然後就係鮑魚、馬友、貝類,海蝦、海螺,生蠔等。每一樣海鮮都好新鮮,我哋完全冇落任何醬料,食落都好好味好有鮮味我尤其鍾意佢地生蠔同海蝦!主食就係係蟲草花蒸雞烏冬,雞肉用鮮嫩旁邊配上番薯南瓜粟米絲瓜芋頭,這個套餐好豐富!番南瓜芋頭本來就好甜,食完之後食埋d粥,真係好飽,不過d粥真係好有海鮮味,大家明明都好飽,但個個都覺得個粥好好味!有興趣嘅朋友記得先book位啊,因為真係好受歡迎好多人
之後有份小食避風塘炸魷魚,惹味可口!
之後有粉絲扇貝,真係夠哂大隻彈牙。
我尤其鍾意佢地生蠔同海蝦!
有興趣嘅朋友記得先book位啊,因為真係好受歡迎好多人食嫁呢間
✨人均400
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝