因為有朋友係外國番嚟,話想食中式嘢!所以我地就帶佢嚟樂天,專登去食佢個八色小籠包,貪佢夠特色嘛😂叫嚟影吓相都過癮呀🙈餐廳仲特登整咗個小menu 教你點食!佢地嘅原則大概係要由淡食到濃,如果唔跟住食;食到最後,粒小籠包就可能無乜味㗎啦😆皇朝八色小籠包$98 代表咗八種不同味道!包括有原味、人參,鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香同麻辣。每一粒咬開都係爆汁嘅而咁多款多中,我最鍾意係麻辣!辣味唔會太勁,但食完條俐會微微發麻,都算過癮🙈同埋呢到啲薑絲同醋都係放係枱面到,任你夾任你斟,啱晒啲薑王或者醋王😈 呢個四川夫妻肺片$68 食落爽口之餘,亦都夠麻夠辣!本來朋友鬼妹仔性格,唔太鍾意內臟!但食完之後,都對佢讚不絕口哩朋友話想食醉雞,所以我就叫咗呢個李白醉雞$88比佢,識食嘅當然要加$10轉雞脾啦!雞脾食落嫩滑,但我略嫌酒味唔夠重,如果再重少少就更好啦!之後再點左紅油抄手$55!四川人稱雲吞做抄手,而紅油就係辣椒油。睇落好似好辣同好油,但食落唔會太辣,而且仍唔覺膩,做得唔錯。食完正餐,又點少得甜品豆沙鍋餅$46呢外層香層重蛋香,入面嘅紅荳餡濃郁得嚟唔太甜,正!另外呢到每枱都有一壺茶,唔使下下叫人哋加

雞脾食落嫩滑,但我略嫌酒味唔夠重,如果再重少少就更好啦!

食完正餐,又點少得甜品豆沙鍋餅$46呢
外層香層重蛋香,入面嘅紅荳餡濃郁得嚟唔太甜,正!

另外呢到每枱都有一壺茶,唔使下下叫人哋加茶,我覺得呢吓都唔錯