<<Thursday Couple 為食記😋👣>>每次去圓方都係諗住食好嘢,今次都唔例外,我哋黎咗天天海南雞飯度食大餐🤣🤣👏🏼👏🏼果然不負眾望,我哋都係捧住個肚走😋😋😚雖然佢個名叫天天海南雞飯,海南雞應該係主打,🐣但係佢入邊有好多新加坡同埋中式嘅小菜可以叫,所以我唔客氣啦🥳佢哋嘅環境好闊落,而且佢哋嘅碗碗碟碟都好靚,環境又舒適,感覺好好,乾淨整潔🥰😋🥳叫咗呢個馬拉盞炒椰菜花同菜心,開頭諗住叫通菜,但太好賣,啱啱賣晒🥶待應就介紹咗呢個比我哋,果然有驚喜,個汁真係冇得頂,好惹味,再配合埋椰菜花吸曬啲汁,簡直係天衣無縫,加上佢加左好多脆卜卜嘅蝦仔!食落去香口🤩🥳味道甜鹹適中,正!🥳🥳之後係水煮牛肉,佢唔算太辣,但味道又好夠!😋牛肉煮得嫩 ,係安格斯嘅牛肉,麻辣味好香,香料調味足!🥳但唔會咬到花椒同八角,呢個讚👏🏼👏🏼🔥再加上佢落左好多我愛嘅菇!額外加分😂😂🤩🥳辣味又啱啱好,味道又夠,我都超級推薦!👏🏼👏🏼呢個瓦煲裝住嘅係柱侯牛筋腩,真係好好食🤪佢嘅牛筋煮得好琳🤭牛腩又夠多肉,好大條,啖啖肉,個醬汁味道偏甜,唔會太鹹,結度亦啱啱好,送飯簡直係一流!冇得頂👏🏼👏🏼
<<Thursday Couple 為食記😋👣>>

果然不負眾望,我哋都係捧住個肚走😋😋😚

呢個瓦煲裝住嘅係柱侯牛筋腩,真係好好食🤪佢嘅牛筋煮得好琳🤭牛腩又夠多肉,好大條,啖啖肉,個醬汁味道偏甜,唔會太鹹,結度亦啱啱好,送飯簡直係一流!冇得頂👏🏼👏🏼🥳

之後隆重期待,隆重介紹,就係煙燻蜜汁黑毛豬叉燒,真係令我嘆為觀止,拎出嚟嘅時候,佢有個蓋嵌着,然後拎起個蓋,炭燒味出晒嚟,好似個雲霧咁向上衝,已經知道呢個叉燒唔簡單。

食落去係有叉燒嘅香味甜,但係又有特別香氣,燒燶嘅地方令到佢有少少香口嘅感覺,用咗黑毛豬,食落肉質好嫩,又唔係食肥叉個種,真係覺得食緊好高級嘅肉咁!想食完再食😋😋🥰

好推介!千祈唔好放過佢👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼🔥🔥🔥

之後,就係我最愛嘅小籠包 今次我見到佢有個三小籠包,🥳👏🏼佢用咗個好靚嘅木箱仔裝住,每個盒仔,有兩個小籠包,三個盒裏面有三種唔同口味,分別係麻辣,黑松露同埋原味,😋我比較少見人做呢兩種口味☺️☺️🤭

黑松露嘅味意外地同呢個小籠包好夾!👏🏼👏🏼都幾有特色👍🏼

麻辣味就令到小籠包嘅香味特別出!🔥🔥

原味小籠包就普普通通,其實都幾特別,只不過可能佢嘅皮有少少厚,但係湯汁都好夠!👍🏼
三色小籠包

佢上面仲加咗支醋仔㗎,好特別!好可愛🤩😛
三色小籠包(原味,黑松露,麻辣)

諗住叫一個飽飯,點知,成桶飯咁大!😚

叫咗兩杯嘢飲,一杯水果茶,幾推薦!好清涼清新!食完咁飽嘅飯一定要叫返杯🥰🤩水果足料

之後呢杯幾特別嘅豆花奶茶,幾鍾意佢個豆腐花,好滑,如果下次嚟可以叫佢嘅一盅豆腐花,應該好好味😙😚😋

最後一句,服務好!環境好!食物又好 !連裝嘢嘅器皿都好有心思🥰🥰🥰🥰喜歡
三色小籠包
三色小籠包(原味,黑松露,麻辣)