為食妹今日同朋友慶祝生日,我地一行六人選擇試吓呢間咁高評價既泰國菜"I-thai"。因為星期六既關係,我已預先打電話留位,去到就唔駛要朋友等啦!待應姐姐帶我地到近落地玻璃窗位置,呢度環境開揚,氣氛好好,燈光柔和(我好怕食飯既地方D燈太光,好似去茶餐廳咁)。我地點咗個信用卡優惠套餐及單點,有"冬陰公湯、馬拉盞炒芥蘭、海南雞、腰果牛肉粒、燒豬頸肉蝦餅拼盤、沙嗲串燒、蝦沙律、米紙卷",另飲品買一送一。~冬陰公湯~橙黃色既湯中,用料很豐富,味道好好。~馬拉盞炒芥蘭~芥蘭炒得很爽脆,不太油膩。~海南雞~雞皮色澤油潤,肉質很有口感,很滑,唔鞋。~腰果牛肉粒~腰果脆卜卜,牛肉好腍。~燒豬頸肉蝦餅拼盤~豬頸肉燒得剛剛好(平時去其他餐廳一係燒得好乾,一係就油笠笠),蝦餅好彈牙。~沙嗲串燒~雞肉同豬肉串都好味,無試牛肉,唔知好唔好味呢?~蝦沙律~呢個用咗中蝦同柚肉既沙律,雖然有少少辣,酸酸甜甜咁,但成個沙律都好match!~米紙卷(唔記得佢正確叫咩卷喇)~呢樣係唯一有剩嘅,因為個卷卷少少味都無,要靠晒雞醬先得,個個都無興趣!總體評價:環境舒適、服務一流、價錢合理、食物有水準,下次會再去試其他菜式。

~冬陰公湯~橙黃色既湯中,用料很豐富,味道好好。

~馬拉盞炒芥蘭~芥蘭炒得很爽脆,不太油膩。

~海南雞~雞皮色澤油潤,肉質很有口感,很滑,唔鞋。

~腰果牛肉粒~腰果脆卜卜,牛肉好腍。

~沙嗲串燒~雞肉同豬肉串都好味,無試牛肉,唔知好唔好味呢?
D串串放得太遠, 有Dout focus, sorry!

推介!

無味!

2010-11-06
庆祝纪念
生日
D串串放得太遠, 有Dout focus, sorry!
推介!