2019-02-21 160 浏览
係旺角TOP商場發現有一間粉紅色既小食店,原來係專做雞翼的。餐牌有成10款味道既雞翼選擇,樣樣都好吸引!雖然只係做外賣,但店內仍然有少量位置給客人立食同坐一坐。抵讚係還會附上膠手套,就算冇位坐都唔會搞到太狼狽。文青風玫瑰雞翼玫瑰雞翼外皮炸到脆卜卜,再用玫瑰花糖加上香草及玫瑰花瓣花包裹雞翼,一拎上手就聞到玫瑰甜香,而且味道感覺好天然,並不是假香精味。雞皮上面焦糖,肉內嫩滑多汁,甜而不膩,好好食!港式避風塘蒜香蒜香惹味突出,並帶有麻辣的刺激感覺,越食越過癮。鼠尾草鹹蛋黃哥鹹蛋黃香味非常濃郁,每隻雞翼都滿布鹹蛋黃碎醬汁,雞翼大隻嫩滑又有肉汁,加上邪惡的鹹蛋黃,真的吃不停。檸香山葵蟹籽雞翼香甜的青檸配上以山葵沙律醬,感覺有些像章魚燒,配在雞翼上真的十分創新!另外蟹籽脆卜卜在口內爆開,令到口感更豐富濃郁!! 招牌莫希托式薄荷特飲非酒精的薄荷特飲,清爽解渴,同熱辣辣既雞翼好夾!可惜略嫌不夠甜味呢間既雞翼真係非常出色,而且味道又創新,真係令人回味無窮!

文青風玫瑰雞翼

港式避風塘蒜香

蒜香惹味突出,並帶有麻辣的刺激感覺,越食越過癮。
鼠尾草鹹蛋黃哥

檸香山葵蟹籽雞翼

招牌莫希托式薄荷特飲

呢間既雞翼真係非常出色,而且味道又創新,真係令人回味無窮!