又係一年一度我地的慶祝日子但我地都要返工 唯有放工後食餐好這間在旺角鬧市的西餐廳港鐵站E出口出左行4-5分鐘就到餐廳行浪漫情調路線枱與枱之間有相當的距離適合情侶拍拖/紀念日慶祝店員安排了我們坐窗邊的二人桌自成一角 播著浪漫的音樂 氣氛實在一流然後店員仔細介紹今日的蠔出面仲有一個角落給客人自選生蠔: //生蠔- 日之雪花 $58x2//這款來自日本的生蠔,蠔肉厚身,肥美鮮甜,海水鹹味唔重,甜味突出不過食蠔都講個人口味,而我就好鍾意呢款 //生蠔- 費沙 $58x2//另一款是愛爾蘭Louet Feisser,呢款味道偏重,男士會比較鐘意又是大大隻蠔肉,海水的味道非常濃重,連帶蠔身的味道也偏鹹,礦物味濃郁,蠔汁濃稠,呢款都相當好食另外,我們點了二人餐 $398://雜菌湯配沙律菜// 先來一客雜菌湯好香有濃郁的菇味,好好飲沙律菜有蕃茄粒,粟米粒,味道酸酸甜甜,十分開胃//帶子蘆筍意大利飯//好creamy的risotto,將米炒至軟稔稔,混合了忌廉,帶子煎至金黃帶有白酒味,再灑上芝士碎令整個飯更加香,而蘆筍剛好中和了忌廉及芝士的重口感,這個飯做得相當有水準 //炭燒肉眼排拼三文魚//$39
又係一年一度我地的慶祝日子

自成一角 播著浪漫的音樂 氣氛實在一流
然後店員仔細介紹今日的蠔
出面仲有一個角落給客人自選生蠔:

//生蠔- 日之雪花 $58x2//
不過食蠔都講個人口味,而我就好鍾意呢款

//生蠔- 費沙 $58x2//

另外,我們點了二人餐 $398:
//雜菌湯配沙律菜//
先來一客雜菌湯好香有濃郁的菇味,好好飲
沙律菜有蕃茄粒,粟米粒,味道酸酸甜甜,十分開胃

//帶子蘆筍意大利飯//

//炭燒肉眼排拼三文魚//
$398有餐湯,沙律,有兩份主食真心抵
肉眼扒我們叫了5成熟,炭燒果然不同,肉眼扒上有著炭燒過的痕跡及味道,好香!食落肉質嫩滑,鎖住肉汁,咬落一點也不韌

三文魚扒魚皮香脆,加了香草及黑椒,非常香口
呢個主食份量相當大,燒肉眼扒拼三文魚旁邊仲有烤翠玉瓜,烤南瓜,炸薯角,非常豐富,其中烤翠玉瓜有驚喜,另外薯角也是即炸,高質!