2019-05-18 15 浏览
適逢母親節,緊係要吃健康又養生的火鍋。近日在社交媒體上發現,母親節黎到老鍋與母親合照打卡Check in ,就送美人鍋,立即訂位同阿媽慶祝。我就揀左旗艦店京都廣場,地方大又舒適而且食物的種類都相當豐富。可以一半美人鍋或酸菜白肉鍋,兩者味道各有千秋,前者養生又養顔,後者則開胃又美味。鹽酥一口豆腐份量其多,而且炸得香脆可口,以小食來説值得一試令人回味無窮。另外丸類或餃類更見出色,每粒丸都彈牙而有嚼勁完全吃得出人手製作。餃類方面,皮薄饀靚非常美味。打邊爐又點少得牛肉,雪花肥牛其紋理分明亦帶有薄身,味道肉味濃郁,肉質持久而回韻。另外亦單點不少海鮮,母親節希望媽媽日日都笑呵呵,灼大蝦就最好不過。另外更有蟹、大蜆、蚌等,鮮味十足。

2019-05-18