2023-06-18 68 浏览
一講起韓國燒肉,相信好多人都會即刻諗喜來稀肉,開咗咁多年仍然保持到質素,難怪有咁多捧場客!同朋友朝聖尖沙咀分店,地方大位置闊落而且冇油煙味,坐得幾舒服。泡菜、沙律、醃菜、生菜等等全部自助,最值得讚既係佢地泡菜超級好食,配烤肉真係食唔停口🥩餐牌上肉類主要有豬肉同牛肉,雖然單價唔係最平,但絕對夠份量!鐵板旁邊有芝士、泡菜兩款蛋漿,食完仲可以添加,所以兩個女仔揀兩款肉一款主食,其實已經非常夠飽🤰🏻🔸護心肉其中一款必點招牌🏅韓國燒烤經常食到豬肉,呢一款豬比較厚身,油份較少,燒完之後肉質軟稔而且夠晒惹味,用生菜包住蒜片、泡菜一齊食,口感豐富!🔸喜來烤肉另一個招牌菜,一片片薄切牛肉卷成花狀上枱吸睛,醬汁本身帶少少甜味, 輕輕烤過兩面可以食得,完全唔需要技巧🤣雖然自助區有唔少醬汁可以選擇,但我覺得呢款肉完全唔需要額外調味😍🔸水冷麵水冷麵麵質煙靭,湯底本身帶微酸,加上蕃茄青瓜等配料清新易入口,夏天消暑就剛剛好喇❄️

🔸護心肉

🔸喜來烤肉