2022-10-20 47 浏览
以前朋友住係火炭,每次都買Studio Coffeine既咖啡再上去朋友屋企。原來已經係北角開埋分店。北角分店面積更大,傢俬主要係木製,加上瓷磚裝飾營造出一個和諧嘅氛圍。店內提供非常多既咖啡選擇,職員將咖啡豆嘅資料寫晒喺牆上面,一目了然!- 青醬沙白蜆幼扁麵擺盤十足一朵花,沙白蜆至少有十粒,肉質肥厚,味道本身比較淡,配上香濃既青醬就啱啱好。- 咖啡拖肥窩夫波波第一次食波波形狀既窩夫,下面有焦糖香蕉,加上蜜糖脆片,真係超級好味😋- Creamy Black 其實係americano,不過blend左所以有一層泡沫,令口感幾綿密,而且感覺咖啡味變得無咁強烈。整體而言,甜品最令人印象深刻,食物同飲品都唔錯,環境非常舒服。

- 青醬沙白蜆幼扁麵
Linguine  Kepah  Clams  with  Pesto

- 咖啡拖肥窩夫波波
Coffee  Toffee  Waffle  Balls