2010-01-02 21 浏览
故鄉茶寮日本婆婆的壽司,我發現原來同行的大食之友竟然未食過﹗不過老實講我都好似十年八年無食過﹗紅豆餅食家超喜愛,豆餡軟熟細膩,熱辣辣甜蜜蜜,佢只係俾左一啖我食,之後成個自己食哂﹗婆婆的壽司,港式口味加腸仔、蟹柳蟹籽,我最鍾意係佢既紫菜夠哂香脆,個日本飯既壽司醋亦都做得味道岩岩好。雖然睇落好似好鬼無聊夾腸仔,不過次次來到呢度都大排長龍,就知佢出品真係十年如一日都咁有水準,哩姓友人仲食完一件之後自己食飯前再偷偷地返去再整多件,味道之好真係令人難忘啊﹗長洲更多好野食:http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=18843

長洲更多好野食:
店外poster