今日夜晚要去灣仔上堂,梗係要先買啲野醫下肚,費時到時又餓又眼訓😞🥲😞🫣行過軒尼詩道,見到呢間用港式拼音既舖頭,好似係拼做「醒」🫣🤣🤣 見到入邊裝修幾乾乾淨淨就入去睇吓有啲咩食!見到餐廳應該係主打賣咖啡嘅外賣店,餐廳內有少少立食位,但亦都有唔少主菜、沙律同埋甜品蛋糕嘅,款式多好多樣化!我我同朋友分別叫咗兩個主食、兩杯嘢飲,同一個甜品share😍😍喇沙意大利粉Laksa Spaghetti - 呢個好正啊,平時食開喇沙都係食喇沙湯麵,呢間餐廳竟然用叻沙嚟炒意大利粉,可以食喇沙之餘,又食得乾手淨腳🤭超級正🤭🤭嘢食係即叫即整,喺度等候期間已經聞到喇沙嘅陣陣椰香味,職員送上意粉時,更加見到賣相超級吸引🤗🤗有唔少配料㗎,大蝦嘅數量亦都好足夠,仲有半隻烚得好靚嘅蛋添!呢個喇沙意大利粉好好味呀!🤩🥳🥳芝士巴東牛肉墨西哥夾餅 Beef Rendang Quesadillas with Cheese - 我最喜歡食巴東牛肉,但一向都係配飯,喺呢度店主究竟諗到配上墨西哥夾餅上😍😍鮮橙啡 Fresh Orange Espresso- 店主好nice! 佢介紹我飲鮮橙啡 😝 真係無介紹錯呀! 好好味! 賣相仲好

喇沙意大利粉Laksa Spaghetti

鮮橙啡 Fresh Orange Espresso
- 店主好nice! 佢介紹我飲鮮橙啡 😝 真係無介紹錯呀! 好好味! 賣相仲好靚🤓🤓🤓

紫薯鮮奶 Purple Sweet Potato Latte
- 朋友飲呢杯紫薯鮮奶,佢好鐘意,味道同賣相都無得挑剔!😊😊

伯爵茶蛋糕
- 呢個係一款生酮蛋糕嚟嘅,伯爵茶味好香濃cream好滑,值得推介!

醒 (灣仔)
灣仔軒尼詩道263號地舖