2020-06-22
上個禮拜六定禮拜日,我哋12點就到,第七定第10張枱入去,嘢食等咗九個字。期間明明有沙律同埋餐湯可以上住先,但係店員就話要成set上,一定要你主動問佢先至識得拎俾你。所以呢我哋活生生餓咗九個字。仲要佢話限時一個鐘,等到嘢食都九個字,計埋食嘢點都要個半鐘係咪啊!真係好嬲呀!唔單止我哋枱係咁,隔離枱枱都係咁!等咗好耐嘅沙律同埋蕃茄湯。沙律係幾新鮮,蕃茄湯好濃好酸爽!櫻花latte,顧名思義就係櫻花溝下鮮奶咁,我就唔知乜嘢係櫻花味嘅,佢似係少少士多啤梨味啦。味道都算係咁啦,都可以接受!冇錯未上主菜就上咗呢份班戟。個次序顛倒晒!但其實我係幾欣賞呢個甜品,好soft好甜空氣感足又唔會空虛。不過成餐最唔鍾意就係呢一個全間店最gimmick嘅TKG蛋!TKG蛋其實都幾出名!即係生雞蛋,日本人好鍾意撈飯食。香港人呢就應該少啲食生雞蛋。而呢一隻雞蛋特別在於佢個蛋白係整成蛋白霜,睇落好似喺舊雲上面擺咗個太陽咁,不過成件事就係好睇唔好食。因為蛋白霜個質地真係唔係人人接受到,將佢撈埋喺啲意粉度好似食緊鹼液咁,味道鹹鹹腥腥咁,講起都唔開胃。我諗呢間野買到咁貴純粹因為佢啲蛋係可以乾淨到可以生食。我真係諗唔到點解可
唔單止我哋枱係咁,隔離枱枱都係咁!
等咗好耐嘅沙律同埋蕃茄湯。沙律係幾新鮮,蕃茄湯好濃好酸爽!
我諗呢間野買到咁貴純粹因為佢啲蛋係可以乾淨到可以生食。我真係諗唔到點解可以咁貴。