2016-03-25
呢期又凍返, 凍既時候總係想食D熱野, 唔想食打邊爐, 另一好選擇一定係食串燒, 而串燒又係我呢期既致愛, 係d 飲食whatsapp group 中, 見有幾group人都黎過呢度食,post d相出黎勁毒, 我就是被毒害過來試的~~ 呢度有兩層,地方都算闊落, 牆身滿滿帶有日本風格既壁畫, 幾有特色, 我同朋友兩個算早到, 所以場內人不多,但走時已經坐爆全場, 雖然係食串燒場, 但抽風系統做得不錯, 絕無污煙瘴氣既感覺, 我最怕食完後d衫滿滿是燒物味~~ $300蚊位既串燒放題選擇都唔小呀!! 出外單一串串叫, 真的要食到有飽感覺, 我試過要成 $500 一個人!! 呢度真係算是低食之選!!仲只係加$20就可以任飲, 除罐裝野飲, 仲要有支裝野飲揀, 我今次一定肥死...食物種類選擇多又夠新鮮, 仲要無漏單又上得快, 真好難得呀!! 經店員講解, 爐沒有網的一端是用作燒貝殼類食物,而另一端炭比較小的是燒較易熟既食物,中間就是燒較難熟既食物!! 呢個佈局又安排得幾好喎!! 牛舌: 真的堅正, 好爽又唔韌牛柳粒: 牛味濃又鮮嫩, 又唔肥膩, 燒後又不會乾, 仍滿滿肉汁
牛舌: 真的堅正, 好爽又唔韌
王子燒: 看似普通, 但其實係超好食,蛋夠厚身, 燒後仍然好滑, 仲份外香口了
魚翅福袋: 外面是腐皮, 入面包住魚趐, 燒後外脆內軟, 口感一流呀
蠔: 肉質雖然較薄身, 但尚算鮮味
花甲: 算大隻, 肉質鮮味
鮑魚: 肉質煙韌爽口, 夠厚身
元貝: 超大隻, 非常新鮮美味
翡翠螺: 彈牙又易取出
蜆: 肉質同樣鮮味, 又無沙
其實食完之後已經好想再訂下一次黎食, 因好小餐廳可以唔洗就住就住食都可以用甘既錢食到业飽同甘多串燒呀!!