午餐嚟食飯嘅時候,呢度係超多人,如果冇事先訂枱嘅話,排隊都真係排好耐。好彩我之前有訂枱,所以就可以到指定時間就直接入去。我地入咗去呢度嘅包廂,裏面可以容納到八個人,但係因為疫情關係,所以就只能夠容納四個人。但都夠晒我哋坐。我地叫咗呢度嘅特選和牛套餐,120分鐘任食,買單計都係每人$200。呢一碟牛肉本身唔係任食嘅,淨係可以叫一次,但從佢嘅油脂分布,可以睇到算係幾唔錯嘅和牛。食落去嘅時候,牛味好出,你鼠入口即溶,但都真係幾唔錯。湯底方面,呢度有好多款唔同湯底揀,有蕃茄湯底、藥膳等等,我就比較特別,想試吓平時喺其他地方食唔到嘅湯底,所以我就揀咗呢個鳳梨雞,佢本身隻雞啲雞肉都好好食,然後啲菠蘿浸左係啲湯入面,酸酸地,清清地,都幾唔錯。等緊啲嘢煮熟嘅時候,我仲特登出去睇吓有乜嘢食,呢度有唔同醬料自助,亦都可以有唔同飲品去揀,特別想提一提飲品,呢度嘅飲品非常之有心機,原樽由台灣直送,有洛神花茶、桂花烏龍、菊花普洱等等,都係冷泡無糖,對於我呢啲肥仔來講,簡直係非常健康嘅飲品。配菜方面,我就特登叫咗呢個澳洲和牛M5牛肩,每一次叫有兩塊,應該係好珍貴所以先至會咁樣,大家一定唔會晒。我另外仲叫咗呢度嘅漿

我另外仲叫咗呢度嘅漿,平時淨係食開墨魚,今次有齊唔同款式揀,我特別鍾意墨汁漿,好有鮮味之餘,亦都非常香口。

總括而言,如果要對比同類型嘅餐廳,我覺得呢間餐廳嘅分數係屬於較高分的一間。

2021-02-08