2022-08-10
前排同大學朋友聚會,就揀咗間位於大角咀嘅日式燒肉店好好大吃一餐😎 小店地方雖小,但都坐得舒服寬敞;店員亦好有耐心同我地介紹食物,服務又好貼心。同時小店備有衣服薰香噴霧,好細心值得一讚👍我地揀咗2份套餐,一次過滿足哂食肉獸同海鮮怪嘅要求😌 每份套餐都有沙律、櫻花蝦湯、主食、菇盛會、飯素以及日式甜品,有咁多野食都幾抵食🙈沙律沙律菜既新鮮又爽脆,配上胡麻醬,滋味滿分😎櫻花蝦味噌湯味噌湯鋪滿了櫻花蝦,味道鮮甜濃郁唔太咸辛辣帶子裙邊 $28份量適中,味道香辣。帶子裙邊的口感爽脆彈牙,惹味可口喜歡食洋蔥嘅朋友有口福了,因為洋蔥可免費添加😆西班牙黑毛豬豬頰肉 $198份量十足😎 店員介紹話只需要燒兩邊至8成熟就食得啦。經燒過後嘅豬頰肉肉質爽嫩,肥瘦適中且油脂豐富,入口多汁,加上口感彈脆有嚼勁,好好食😋日本九州A4和牛牛柳 $418脂肪分佈如大理石紋,燒個陣已經香氣四溢🤤 肉質細緻,一口咬落牛味濃郁,而且肉汁飽滿豐富,入口即融。即使燒耐咗肉質仍舊軟嫩,油而不膩,唔錯唔錯👍石燒海鮮盛會 $98有6隻虎蝦及2隻北海道帶子。虎蝦非常鮮甜,咬落啖啖肉,而且蝦肉Q彈有嚼勁;北海道帶子肉質肥厚鮮甜,口感軟腍嫩滑。
沙律
沙律菜既新鮮又爽脆,配上胡麻醬,滋味滿分😎
櫻花蝦味噌湯
味噌湯鋪滿了櫻花蝦,味道鮮甜濃郁唔太咸
辛辣帶子裙邊 $28
份量適中,味道香辣。帶子裙邊的口感爽脆彈牙,惹味可口
喜歡食洋蔥嘅朋友有口福了,因為洋蔥可免費添加😆
西班牙黑毛豬豬頰肉 $198
日本九州A4和牛牛柳 $418
石燒海鮮盛會 $98
有6隻虎蝦及2隻北海道帶子。虎蝦非常鮮甜,咬落啖啖肉,而且蝦肉Q彈有嚼勁;北海道帶子肉質肥厚鮮甜,口感軟腍嫩滑。燒前先沾上自家製嘅蒜蓉牛油醬嘅話,更能將虎蝦及帶子嘅鮮味升華,滋味滿足👍
菇盛會
菇菌共有3款,分別係冬菇、雞髀菇及海鮮菇,總有一種啱你口味😋 食得肉多再食返啲菇菌可以平衡一下油膩感,而且經燒過嘅菇菌都好香好爽口👍
飯素
燒肉配一口飯素係完美配搭😌 喺飯上加咗紫菜同芝麻來調味係特別開胃,朋友都忍唔住口食咗3碗飯🤣 同埋絕對唔洗擔心食唔飽,因為飯素可以免費encore😏
另有各種調味粉包括自家鹽、伯方之鹽等,食客可根據自己喜好調味。
DIY日式抹茶雪糕
好特別嘅體驗,就係自己有份整雪糕🤭 客人可以按照自己嘅口味,加入水及抹茶粉來調較抹茶醬嘅份量同濃度,再倒落雪糕上。奶滑嘅雪糕剛好平衡了濃郁抹茶嘅苦澀,回甘而不膩,完美之選🙈
凍烏龍茶 (跟餐,單點$18)
食燒肉配烏龍茶可以解膩,茶味濃,又夠哂冰涼好爽
信州蘋果梳打水 (跟餐補$20,單點$38)
第一次飲呢款梳打水,蘋果味十足,清新開胃。冰另上飲落夠哂冰凍,透心涼之選