2018-07-22
星期一七點幾到鋪內客人並不算多,門口有張龍椅迎接大家比人打卡影相,後尾發現好多人都拎住本聖旨影相!裡面環境都係宮殿式設計,很優雅。佢啲燈好靚坐低後每張台都有聖旨、配料(紅椒、芫茜、蒜茸、蔥)同四種前菜係度,好別緻!個前菜不錯吃,我最中意食個青瓜,酸酸地唔辣又唔會太重口,十分開胃!叫左個嘉興酸菜白肉鍋,雖然食落無期望嘅咁酸爭少少,但個鍋裡面嘅肉、酸菜同豆腐一啲都吝嗇。我甚至中意佢個白肉多過另外嘅豚肉🤣白肉食到佢地係有用心處理過嘅,佢係薄切本身已經有啲味!唔會太硬,很好味道!酸菜比前菜的較甜,兩種風味;豆腐好滑日本黑豚肉比鍋內白肉厚一啲,肥美更多!肉質都ok,賣相就更加可以😂叫左個丸拼盤,有芝士牛丸、珍珠帶子墨魚丸、波菜豬肉丸、黑松露野菌鮮蝦丸同鯪魚球(好似係)🤣我最鍾意黑松露果個,黑松露個味出得黎唔會cum哂野菌啲味,因為朋友唔中意食,所以一個人獨吞兩粒!正朋友最中意帶子果個,因為你真係會食到個丸入面有啲帶子粒係入面,非常有誠意芝士牛丸係真係會爆漿,好熱,食嘅時候要小心新鮮菜苗帶子餃用嘅係鹼水皮,餡料很足,帶子唔會切到太細,你會咬到啖啖帶子,加上菜苗,好滿足蟹子蝦滑十分彈牙,好有生命力😂
裡面環境都係宮殿式設計,很優雅。
佢啲燈好靚
酸菜比前菜的較甜,兩種風味;豆腐好滑
芝士牛丸係真係會爆漿,好熱,食嘅時候要小心
蟹子蝦滑十分彈牙,好有生命力😂加上蟹子令個口感更好
第一次食黃金響鈴,超 推 薦!好好味! 咸蛋味十分重,十分香口。可以試下唔6就咁食先,試下佢個原味,當然係會愛上不斷食,但食食下覺得有啲膩就可以6兩秒,咁就無咁膩,但相對個咸蛋味就年淡左好多,不過佢個響鈴個底,都好味道嘅
最後想講個飛驒和牛!不得了呀!首先佢好靚其次佢個source非常正,酸酸甜甜咸咸,貼佢個牛非常嘅match,相信係特製嘅。第三佢個牛,油脂分佈好平均,非常嘅柔軟,無論生食定6左先食都咁出色!
最後每人有碗木瓜雪耳糖水,偏甜,但十分滋潤,今餐十分滿意!會再光顧!