2021-06-30 471 浏览
🔅峇峇娘惹尋日就同3個朋友去試下呢間主打馬來西亞菜嘅峇峇娘惹😎我同朋友分別叫咗4個主食加一個小菜🤪🤪🏆 脆皮燒肉呢個真心好食!首先佢個皮好脆,肥膏有少少,但食落去唔同我哋食燒味鋪嘅燒肉咁油膩,因為佢燒脆咗個皮,令你就算一啖咬埋肥豬肉位,都會好香口,推到另一個層次。就連我朋友唔食肥豬肉位,都大讚話正😎🥇手撕雞喇沙喇沙湯底食落去唔會話太辣,相反勁重椰奶味,食落去好香濃🤩加上手撕雞好有份量,唔會話得一兩執咁少😏🥈咖哩手撕雞乾撈呢個係估唔到咁好食🥰咖哩味勁重,手撕雞份量好足,咖喱汁好滿,所以成碗都撈得平均,每一條手撕雞定麵都可以沾上咖喱汁,所以你每一啖都可以食到咖喱嘅辣味🥵🥵🥵💂🏻‍♂️胡迪警長提提你,呢碗咖喱嘅辣度,係每一啖都刺激你味蕾🥵🥵🥵🥵所以如果好似我咁.......三哥只可以食10小辣嘅人,揀之前諗諗🤔️或者叫定杯凍嘢飲🥵🥵🥵🥵🥉香茅骨喇沙 / 海南雞飯香茅骨就好似香茅豬扒咁,正常發揮🙂但要提一提就係呢個海南雞飯🥲🥲坦白講,胡迪警長個肚就真係好差嘅,唔熟太生,我都會痾啦🥲咁呢間嘅海南雞飯呢,我朋友平時都好食得生嘢嘅,佢都覺得呢間嘅海南雞偏生嘅!你會望到,佢雞肉個位係仲有紅色架‼️‼️‼️‼️‼️‼️
🔅峇峇娘惹

🏆 脆皮燒肉

🥇手撕雞喇沙

🥈咖哩手撕雞乾撈

🥉香茅骨喇沙 / 海南雞飯
香茅骨就好似香茅豬扒咁,正常發揮🙂但要提一提就係呢個海南雞飯🥲🥲坦白講,胡迪警長個肚就真係好差嘅,唔熟太生,我都會痾啦🥲咁呢間嘅海南雞飯呢,我朋友平時都好食得生嘢嘅,佢都覺得呢間嘅海南雞偏生嘅!你會望到,佢雞肉個位係仲有紅色架‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️咁如果你自名不凡,個肚點食都唔痾嘅,我認為可以一試🤭但如果你好似我咁,偏差.....一律建議食翻喇沙吧啦😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫

🛖峇峇娘惹 (淘大商場) (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下G234-237號舖

⏰07:30-22:00