2020-08-12
宜家係香港都可以食到馬來西亞當地正宗美食,去屯門既馬拉公公就食到la🤩原來店主既公公係馬來西亞人,所以店名就叫馬拉公公🤣外賣番屋企都可以好正ga,食得辣既朋友更加無得頂😍為食餐單: 白咖哩海鮮滲滲🦐 $48平時我地通常會食開黃咖哩、紅咖哩,馬來西西亞既白咖哩更添椰香味,同埋好濃郁,滲入大大塊既豆腐乾食,好香啊😊餸仲有蝦、蛋、魚蛋、魚片、芽菜、豆角等,樣樣都加入左滿滿既白咖哩味🤤炸小雞腿配冷凍當乾咖哩(白飯)🍗 $45炸小雞腿炸得剛剛好,加上附上既秘製辣醬,我就成碗辣醬倒係飯度一齊食,夠曬辣又有風味😎桔仔話梅冰🍊 (跟餐+$10) 食完辣野飲酸酸地甜甜地又冰凍既桔仔話梅冰真係好舒暢又解渴🤤桔仔話梅既配合好match,出曬味😋怡保白咖啡(凍)☕ (跟餐+$6)白咖啡係馬來西亞既土特產,真係要叫黎飲啊😆無左平時咖啡既苦酸味,加入左奶提煉,變得更加順滑😋鮮蝦炸雲吞🍤 (跟餐+$20)炸得香脆,點上附上既甜酸醬,好惹味,內面鮮蝦肉鮮味,好正既小食😁
為食餐單:
白咖哩海鮮滲滲🦐 $48
炸小雞腿配冷凍當乾咖哩(白飯)🍗 $45
桔仔話梅冰🍊 (跟餐+$10)
怡保白咖啡(凍)☕ (跟餐+$6)
鮮蝦炸雲吞🍤 (跟餐+$20)