2024-01-03
一向都知道尖沙咀多韓國野食,今次就專登試下漢城美食,知佢係韓國人主理既,味道一定最正宗🤭 而且佢哋空間比較大,又整潔,坐都坐得舒服d🤣佢哋既菜式種類好多,有炸雞、石鍋飯同湯等等,仲有好多香港人都鍾意食既醬油蟹,啱晒一家大細去食😋前菜小食3碟前菜已經同平時d韓國餐廳好唔同🫢 平時通常都係3碟泡菜類既前菜,係呢度前菜竟然有魚糕同煎餅😆😆 誠意十足蜜糖蒜蓉炸雞🍗今次叫咗半隻炸雞,應該係即叫即炸,上到嚟既時候熱辣辣😆炸雞炸都好香脆,即使放咗一陣都唔會淋晒!蜜糖蒜蓉汁甜得嚟又唔會搶咗雞既原味🤭每舊雞都有汁,絕對唔會乾!佢哋仲有d蒜頭一齊撈埋,好香口😆用嚟送啤酒一流🤣🤣香辣魷魚韓式石鍋飯🦑石鍋飯菜量同類都好多🤣有菠菜、蘿蔔、芽菜等等,因為有咁多款菜,所以撈完既時候一食就覺得增加咗d層次🤭 佢既魷魚都一樣爽口😋石鍋飯最重要就係食佢既飯焦,飯焦香脆,好食😆味道 🤩🤩🤩🤩📍尖沙咀金巴利道74-76號地舖
前菜小食3碟
蜜糖蒜蓉炸雞🍗