2018-08-01 136 浏览
亞厘士道好多美食,今日我就擇左呢間韓式餐廳,叫MaPo BBQ。店內的裝修以黑色為主,每張枱有獨立抽氣扇,方便抽走烤燒時產生的煙味。一坐下來服務員非常貼心,有禮,為我們準備了很豐富的配菜。我們主要叫了三道肉,第一道係麻蒲特上豬排,第二道係特級王牛肋骨肉,第三道係排梅五花肉。麻蒲特上豬排:豬排肉質細嫩,加上事先醃製處理過,烤完不用加上配料,直接單吃已經很好味。當然,大家也可包上生菜,及其他配料,口感也很好。特級王牛肋骨:牛肋骨肉脂肪分佈平均,加上醃料味道剛剛好,食落口肉質嫩滑鬆軟,又充滿住油香,非常美味。值得推介!排梅五花肉:食韓燒當然要食五花肉啦!咁岩今日想哎佢地嘅五花肉時,待應推介左佢地嘅新產品—排梅五花肉俾我地試。待應介紹呢款肉係冇經醃製嘅,可以食到佢本身的原有肉味,而呢款五花肉特別厚身,肥瘦相間,賣相非常吸引。期間待應都好好,會幫我地燒好再剪埋,五花肉兩面燒到有少少金黃。就咁食,會食到肉的鮮味,油的香氣,而配上生菜和辣醬,亦非常惹味!食左咁多豐富美食,埋單每位只需$248乍!

一坐下來服務員非常貼心,有禮,為我們準備了很豐富的配菜。

麻蒲特上豬排:
當然,大家也可包上生菜,及其他配料,口感也很好。

麻蒲特上豬排

特級王牛肋骨:

特級王牛肋骨肉

排梅五花肉:

排梅五花肉

食左咁多豐富美食,埋單每位只需$248乍!

2018-08-01
麻蒲特上豬排