2017-07-24
其實係香港都幾少越南菜館而佢地主打既都係生牛肉河等等但我地一家又唔係太喜歡食生牛肉, 所以好少會主動一齊去食越南野今次吸引到我地入去既主要係佢地包埋好多唔同種類既越南菜都有提供!!! 小食香茅豬扒配雞翼香茅豬扒不嬲都係越南名菜, 黎到點可以唔試, 今次叫左個小食係香茅豬扒配雞翼, 作為前菜, 香茅豬扒既份量都幾大下, 我覺得香茅味一流, 比起出面食既更加香口同埋肉質好淋滑, 超正 咖哩牛腩煲必食推介!! 越式既咖哩牛腩煲入面除左有牛腩之外, 仲有牛根同薯仔, 牛腩大大塊, 但係薄切既, 所以食落唔會痴牙, 而且好爽嫩, 而牛根就吸引哂咖哩既味道, 非常好食!! 薯仔都忟到岩岩好, 唔會太生又唔會太熟!! 成個煲味道100分!!! 我地仲特登叫左碗飯黎撈汁!! 無得彈 香草牛油芝士焗西蘭花我見到佢係優惠價只需要48就可以食到, 即刻叫個黎試下, 估唔到西蘭花同芝士又幾MATCH幾夾口味, 每一隻西蘭花上面都有一層濃濃既芝士醬, MIX埋個牛油又唔覺得好「流」, 反而冇咁寡, 味道好濃但又唔會太咸!! 好味!!
而佢地主打既都係生牛肉河等等
小食香茅豬扒配雞翼