2022-10-02 48 浏览
今日係尖沙咀訂咗位同朋友去食荷蘭菜嘅fine dining,香港好少食正宗荷蘭菜嘅餐廳,今次入到去嘅時候覺得餐廳嘅裝修都好有荷蘭嘅特色,係長長嘅餐枱,坐得好有氣氛👍🏻我哋2人午餐嘅套餐都好值得試吓,每位348包有3個前菜,一個主食和甜品。首先黎係mega meat ball,佢入面係用牛肉味再加腸仔雞肉同埋豬肉腸做成的,佢用牛尾嘅醬汁做嘅肉丸非常香牛肉味,而且非常Juicy!之後嚟嘅係野生鰻魚,佢每日都有限定數量,今次好好彩可以食到😍去到主菜方面我叫左個戰斧豬扒,佢個份量夠飽,睇落去外貌非常吸引!食落去肉汁非常多,而且肉質非常嫩滑!非常推薦朋友來慶祝特別日子,呢度環境裝修都非常之優雅,而且可以食到香港好少有嘅正宗荷蘭菜❤️