2023-04-12
小店位於沙田嘅新城市廣場,係唯一一間香港入選Bloomberg全球最佳漢堡包嘅餐廳😱 由漢堡扒、醬汁到麵包都係自家製作,一啲都唔hea!餐廳裝潢以藍白橙色為主,簡約得嚟又吸睛,好有美國style,經過不妨試試~Honbo 2.0 係餐廳嘅招牌smashed burger,兩層4onz漢堡扒、三片芝士、酸瓜同洋蔥~ 漢堡即叫即整,上枱時熱辣辣,beef patty外皮煎至焦香,牛味濃郁,咬落爆汁!上面鋪咗滿滿嘅融化芝士,加埋酸瓜同洋蔥令到整體層次十分豐富😍 值得一讚呢度可以轉生菜底,感覺更加健康~ The Gold Standard配料超級無敵豐富,兩層4onz漢堡扒、雙層芝士、煙肉、酸瓜、洋蔥同生菜!賣相一流,淨係打卡都有排你玩~ 比起honbo呢款就少咗片芝士但多咗煙肉,鹹香配搭令到肉味更加突出,而且食落都唔會覺得膩!麵包外皮微脆,內裡鬆軟,帶牛油香氣,滿足💕小食方面都有幾多選擇,可惜當日無薯寶,cheese fries份量十足,普通幼身,炸至酥脆,上面鋪上滿滿嘅芝士,旁邊仲有千島醬,但唔點已經夠惹味~ 另外店員推介coleslaw,味道清爽,感覺健康!而飲品有apple pie i