2022-05-31
喜歡大江南美食,喜歡川味風格,今次就介紹返銅鑼灣呢間川滿居,本人特別欣賞同喜歡。疫情放寬後,想食返餐好,特別係嘴饞了好久的川菜,我就會來川滿居。首先一定要講既係,呢度既侍應姐姐特別好服務,十分體貼又有趣,而且叫幫手影相唔會托手肘,而且仲好悉心介紹招牌菜,有咁好既員工,食客開心,老闆生意更興隆。事不宜遲就緊係點野食,見到網上好評金湯酸菜魚,藤香雞,京蔥羊肉,唔洗煩,照點呢幾味。金湯酸菜魚我之前都食過,送飯一流,而且分量十足,裡面還有很爽滑的粉,好入味,魚肉也滑溜,大大舊真係好頂癮,絕對係酸菜魚控的首選。第二味藤香雞,又係無得頂,雞肉本身都係滑溜溜,口感好又夠彈牙,難怪也是招牌菜之一。最後京蔥羊肉,其實可以炒其他肉、我就偏愛羊肉較多,真係無揀錯,羊肉夠新鮮又夠穌,再包上嬤嬤皮,加埋d京蔥,口感味道真係夠曬豐富,食極都唔厭啊。埋單$400到,份量夠3個人,係銅鑼灣地帶,又抵又好味。
埋單$400到,份量夠3個人,係銅鑼灣地帶,又抵又好味。