2018-08-13 124 浏览
之前係尖沙咀食過新泰 印象好好 店員係好親切既泰國人 d野食又好正宗 知道灣仔都有就黎泰式炒雜菜 好香蒜蓉味道 好有鑊氣 但不會太咸 而且有好多樣菜 西蘭花椰菜花小粟米草菇應有盡有 好抵食串燒拼盤好抵 $88 有6串 雞牛豬都齊曬 個人覺得雞肉最好味 因為本身比較淡 加埋個沙爹醬汁真係好夾好好食 牛同豬都係好味但不用點咁多汁鹽焗烏頭 嘩咁大條既 翻開層皮有好多魚肉 好juicy唔會乾身 而個汁係酸辣 岩曬我呢d又想食少少辣又怕太辣既人哈哈麵包咖哩軟殼蟹 麵包仲好脆口 加埋熱辣辣既椰香咖哩令人食指大動 個軟殼蟹有好多件 好抵食椰汁千層糕 超好味 其實無上面果d椰汁 本身個糕都又香又夠清甜又彈牙 值得叫