2020-01-09 67 浏览
平日去九龍城,一定係食泰國菜多,或者有一間日本菜又係食到好熟,原本都唸住係去食呢兩間,點知行行下見到有間潮州菜,平日行過唔多覺眼,甘就入去坐低食,原來傾開老闆娘話新開無幾耐,唔怪之得😂睇睇餐牌有乜食,款式多,價錢公道地方都幾闊落,亦都乾浄衞生,坐落亦覺得舒服感覺咁就叫D潮州首本菜,老闆娘推薦涼瓜枝竹倉🐠魚✌️潮州菜非鹵水鵝莫屬😉鹵水鵝件——鹵水味道夠,不會過咸,味道適中,鵝肉嫩。韮菜豬紅又係潮州之寶,豬紅鮮甜爽口有口感,平日大多地方食韮菜都很老,又有根,成口渣,呢到既韮菜好幼嫩😊大豆牙豆腐卜——-豆腐卜入味,大豆牙又爽脆,但又不會過硬,煮既時間啱啱好。大豆牙又鮮甜。涼瓜支竹炆倉魚🐠——-呢個涼瓜鮮竹倉魚🐠真係做得好出色,涼瓜鮮甜爽脆,鮮竹約味夠腍,倉魚炸咗之後再煮,食落更加惹味⋯⋯招呼周到,老闆娘又客氣,員工又有禮貎。九龍城中的潮州菜👍

睇睇餐牌有乜食,款式多,價錢公道
地方都幾闊落,亦都乾浄衞生,坐落亦覺得舒服感覺
咁就叫D潮州首本菜,老闆娘推薦涼瓜枝竹倉🐠魚✌️

潮州菜非鹵水鵝莫屬😉
鹵水鵝件——鹵水味道夠,不會過咸,味道適中,鵝肉嫩。

招呼周到,老闆娘又客氣,員工又有禮貎。
九龍城中的潮州菜👍