2019-06-21 54 浏览
為食的我今次入元朗搵食,位於元朗劇院對面嘅薄荷葉泰國菜都算幾有歷史,由2007年開業至今都成12年喇,佢自家農田种植泰式香料例如香茅,香茜,茴香,檸檬葉,薄荷葉,金不换等,除此之外,仲種有栗米,甘笋,辣椒,生菜,通菜,荔枝等蔬果。而呢D新鮮食材喺我呢晚嘅晚餐中處處可見,帶畀我哋健康,新鮮的味道。餐廳有室内,室外座位,個人就建議夏天都係室内好D,涼D嘛。而室内佈置就傳統,潮流兼備,看下面圖片,啲燈飾幾靚,幾得意。好多嘢吃,店員見我哋有D猶豫不決,就主動幫我哋推介食物。馬拉盞炒通菜,到泰式餐廳必吃,通菜出自自家農場,新鮮,隔離枱D人亦都點呢個。冬蔭公湯椰汁味濃郁,入面香茅等配料亦feel到同第二間唔同嘅新鲜味道。什錦小食賣相唔錯,有串燒,蝦餅,春卷,蝦片,蝦片幾特别,唔同平時吃嘅。泰式檸檬魚酸酸辣辣,惹味夏天必吃之選。

好多嘢吃,店員見我哋有D猶豫不決,就主動幫我哋推介食物。

夏天必吃之選。