2016-10-31 2854 浏览
今次係星期四晚黎到石水渠街既新泰國餐館之前已聽同事話幾好食 話要等位的好好彩我到個一刻剛剛有位過五分鐘我已經見到餐廳外有唔少人排隊等檯我地兩個人叫左四樣菜share首先係個Green Papaya Salad ($88)呢個Salad幾好食 除左Green Payaya外 仲有少少豬肉好值得一讚既係呢個沙律有辣味亦有酸味聽落去好似好合理既一件事但好多其他泰國餐館 一係就只有酸 一係就太甜 有一些就更只有辣呢個salad做得真係唔錯! 另外一個頭盤就係Thai Omelete ($108)而裡面夾雜著一些蟹肉唔錯 幾地道!第三樣係Stir Fried Fat Noodles with Chicken ($98)好好味 感覺真係好似係泰國食既Pad See Ew! 最後就係我當晚最喜歡既Wagyu Beef Boat Noodles ($128)記住可以落少少我相片旁邊那些醬汁加埋落去 個麵更加好食!其實價錢唔算太平但地道口味的泰國菜係金鐘灣仔區真係買少見少比起我office太古廣場個兩間泰國菜呢間真係好味好多!
今次係星期四晚黎到石水渠街既新泰國餐館

之前已聽同事話幾好食 話要等位的

好好彩我到個一刻剛剛有位

過五分鐘我已經見到餐廳外有唔少人排隊等檯
我地兩個人叫左四樣菜share

首先係個Green Papaya Salad ($88)

呢個Salad幾好食

除左Green Payaya外 仲有少少豬肉

好值得一讚既係呢個沙律有辣味亦有酸味

聽落去好似好合理既一件事

呢個salad做得真係唔錯!
另外一個頭盤就係Thai Omelete ($108)

而裡面夾雜著一些蟹肉

唔錯 幾地道!

好好味 感覺真係好似係泰國食既Pad See Ew!

記住可以落少少我相片旁邊那些醬汁

加埋落去 個麵更加好食!
其實價錢唔算太平

但地道口味的泰國菜係金鐘灣仔區真係買少見少

比起我office太古廣場個兩間泰國菜

呢間真係好味好多!
题外话/补充资料: 暫時只開晚上
2016-10-27