2016-02-25 270 浏览
每次去泰国旅行都要吃个够、吃个疯狂,因为当地美食实在正宗好味又经济,好彩在港也能找到价廉物美又够地道的泰国餐厅满足口腹~在泰国必吃的当然是生虾刺身,即剥即食特别爽口鲜甜,而这里的生虾刺身肉质紧实富弹性,配搭泰式酱汁更能提升虎虾的甜味,认真食到lam lam脷~我每次食泰菜都必点串烧。呢度有猪、牛、鸡肉、鱿鱼须、鸡肾同鸡软骨拣。我地叫左6串,串烧嘅肉有弹性仲有肉汁,食得出好新鲜。而点串烧嘅沙嗲酱味道又香又浓厚,好有风味,极似泰国街边食到嘅味道,系呢度值得一试既小食~这次还点了招牌菜咖喱炒蟹,螃蟹够大只肥美,味道香浓不会太辣,价钱亦相当经济,难得难得~芋头海鲜饭比人感觉好足料,面层嘅海鲜同冬菇舖得又厚又满,个酱汁同d料都几夹。底层系炒饭底加大大旧嘅芋头粒,芋头每旧都好香同好粉,食落够晒饱肚, 呢个饭充满唔同嘅味道,好有层次,食落满足,抵食~泰式炒通菜入面有好咸香豆办酱味,通菜食落够嫩唔老,合格;而椰青够大个,入面多水饮,形状四正,靓过好多其他泰菜馆嘅货,28蚊个都算平~
生虾刺身
串烧 (最少点6串)
咖喱炒蟹
芋头海鲜饭
泰式炒通菜
椰青
2016-02-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
生虾刺身
咖喱炒蟹