2019-10-06
我好耐冇食過泰國嘢在銅鑼灣行一陣街 經過呢一間店舖 就入去試吓啦!佢個餐牌好簡單 一頁紙 分為麵食 飯類 小食同飲品 面色主要係選擇要乜嘢嘅餸菜 三款湯底選擇 五款粉面 自己選擇左美國肥牛 要左船湯湯底 配上黃麵 $68朋友選擇咗頂級安格斯牛肉 冬陰公湯底 同河粉 $88中午時候到來的話是可以加$18配上泰式特飲 或者加$5要罐裝飲品我們選擇了泰式龍眼冰特飲和青檸梳打特飲再加一個泰式小食拼盤 $68船面很快到 湯底感覺有少許似肉骨茶 非常濃 配上額外的魚蛋蘿蔔和炸豬皮 材料豐富朋友的冬陰公湯底不太辣 味道十足 配上青口 蟹柳 海鮮 龍眼冰放上了很多龍眼肉 青檸梳打特飲配上一整支由泰國運來的梳打水 喝下去 酸酸甜甜 非常舒服小食拼盤汁炸雞翼炸蝦餅和芝士雲吞各兩件 新鮮熱辣 配上泰式辣醬 更加好吃!總括而言 每個人大概百多元的價錢享受到正宗泰式風味船面 我覺得是可以來試一試的!
在銅鑼灣行一陣街 經過呢一間店舖 就入去試吓啦!
自己選擇左美國肥牛 要左船湯湯底 配上黃麵 $68
朋友選擇咗頂級安格斯牛肉 冬陰公湯底 同河粉 $88