2021-07-11
泰式燒原隻鮮魷$116 原隻鮮魷相當有睇頭 好大隻 大過我隻手板 鮮魷非常厚肉 爽口又彈牙 部分位置燒到焦焦的 非常香口 有海鮮嘅鮮甜味 再配合埋泰式酸辣汁 味道鮮上加鮮泰式炸蝦餅$113 蝦餅係即叫即炸 上枱嘅時候熱辣辣 香噴噴 蝦餅外層脆口 內彈牙 食到啖啖蝦肉 真材實料 泰式飛天通菜$81 通菜炒得好惹味 夠曬鑊氣 啱曬鍾意重口味嘅我香芒蟹肉炒飯$84 個炒飯炒得夠乾身 米飯嘅軟硬程度剛剛好 粒粒分明 仲食到一梳梳嘅蟹肉同埋香甜嘅芒果 而家呢個季節芒果當造 食呢個芒果蟹肉炒飯最適合不過餐牌上嘅食物真係多不勝數 炒粉麵飯,bbq海鮮,串燒,咖哩,沙律,甜品... 款款都想食 可惜肚子空間有限 唯有下次再光顧整體食物水平滿意 價錢同食物份量成正比 重點係食到有泰國風味 味道正宗