2022-06-08 22 浏览
原本約咗朋友去九龍城encore 最出名嘅泰國菜🇹🇭🇹🇭,點知紅雨啊🌧🌧🌧🌧最後決定留返喺元朗食😊😊點知俾我發現咗小曼谷講元朗教育路都有分店😍😍😍😍咁近,勁大雨都衝出去食😇😇⭕️ 明爐香檸汁蒸桂花魚$216新鮮嘅青檸配合埋蒜蓉同埋辣椒🌶️調教嘅醬汁味道好Fresh 🤤湯汁帶有微微嘅酸甜🙂今次呢條魚嘅大細啱啱好兩個人食😋😋😋😋用明爐,一邊煮一邊食,熱🔥辣辣,特別美味😍⭕️串燒雞牛豬$19 /one , 雞全翼 $24 一入店就見到店舖已經預備座山咁高嘅串燒☺️☺️ Order完之後,會再燒番番熱,但肉質都保持得好好👍🏻唔會令到啲肉變得好硬加上配合買串燒會好朋友沙嗲汁 yummy yummy 🤤 ⭕️ 泰式鹹魚炒芥蘭 $80芥蘭新鮮爽脆,唔算好濃嘅鹹🐟味,加入左泰式醬汁,更加令人地覺得開胃⭕️ 泰式龍眼冰$30咁熱嘅天氣飲番杯龍眼冰,簡直係透心涼

⭕️ 明爐香檸汁蒸桂花魚$216
用明爐,一邊煮一邊食,熱🔥辣辣,特別美味😍

⭕️串燒雞牛豬$19 /one , 雞全翼 $24
加上配合買串燒會好朋友沙嗲汁 yummy yummy 🤤

⭕️ 泰式鹹魚炒芥蘭 $80

⭕️ 泰式龍眼冰$30
咁熱嘅天氣飲番杯龍眼冰,簡直係透心涼