2019-12-11 59 浏览
今日帶囡囡去E-Max歡樂天地玩,順便係E-Max食埋晚飯,由九龍灣德福廣場坐接駁巴士好快到。好耐冇黎E-Max估唔到2樓開左好多餐廳。今日我地去左新開既泰傳奇食晚飯,餐廳餐牌超級多款選擇,真係花多眼亂,而且價錢合理泰國船麵湯配特色班藍麵-船麵有豬頸肉和炸豬皮,炸豬皮非常香口,湯底濃郁香甜,味道非常濃厚,沒有半點味精,喝罷不口渴,而特色班藍麵爽口彈牙,係香港比較少見用班藍麵,每日限量供應架。泰傳奇金磚包-未食已聞到好香蒜蓉味,金磚包外脆內軟,蒜蓉味濃郁,記住要襯熱食。馬拉盞炒菜心苗-馬拉盞炒菜心苗鹹香可口,好有鑊氣,菜心苗軟硬適中,咸味沒有過火,而且有好多蝦米,好惹味