2021-07-17
今日有得早收工之餘,仲係我期待好耐嘅日子,可以去食之前book左枱嘅一間泰國菜😎😎之前朋友帶我黎食過一次,食都停唔到口🙊今次自己一個人訂枱,雖然有啲毒😂😂但約唔到人,美食當前,無計啦🤣🤣🤣講返啲野食先,今次得我一丁友叫野食,所以只係叫左個上次無食到嘅馬沙文咖哩,再配個印度薄餅,另外就叫香芒軟殼蟹米紙卷同埋一杯菠蘿沙冰,以下再逐一分享下啦😝首先佢個人氣香芒軟殼蟹米紙卷真係唔話得,作為小食真係好掂🙂軟殼蟹炸得剛剛好卜卜脆之餘,個味道唔會太濃,啱啱好食到香芒個種甜味😍再點力個泰式秘製汁,又酸又甜,真係幾開胃架😊另外,個馬沙文咖喱牛腩,份量大份唔洗講啦,味道有別於平時食開嘅咖喱,係少少辣,特色係佢嘅八角味比較重🤔食落幾得宜好食😋而且咖喱當中仲有好多花生係度,脆脆地,好有口感👍牛腩都整到好腍,再配埋佢個酥脆印度薄餅,點左個咖喱汁去食,真係食極停唔到口🙈🙈🙈除左野食之外,今日咁鬼熱,我都額外叫左杯菠蘿沙冰去飲,菠蘿汁味道好足,而且仲食得到小小菠蘿肉粒,真係無得彈,係一個好好嘅收尾😃總括而言,哩間餐廳水準真係一流,炸野又得,咖喱薄餅都掂,無得彈😀好彩有朋友介紹咋,唔係真係少左一個食好西嘅地方🙂