2025-01-03 128 浏览
今晚又要加班啦😵個肚餓到打晒鼓添!一於同同事落樓覓食嘆返個dinner,食飽先有動力再繼續做嘢.見到新文華中心地鋪新開咗一間泰國餐廳,有地道嘅曼谷船河食,好吸引,價錢仲要好親民,一於入去試吓!堂食重要免收加一服務費🤩今時今日嘅尖沙咀區確實少見🟣正宗曼谷三口船麵🌶️估唔可以食番以前響泰國街邊麵檔仔嘅風味🤩味道簡直一模一樣,勁正宗呀👍🏻👍🏻我哋一次過點哂三款嚟食,鐘意佢哋用返正宗食法,細細一碗份量👍🏻個船湯真係不得了😍夠晒濃郁之餘湯頭帶微甜又夠香,小小辣🌀曼谷招牌豬肉河$32有豬肉片同豬肉丸,肉片質地多夠軟腍,自家製肉丸豬肉味香濃,河粉係我鍾意食嗰款泰式闊河粉😋煙煙韌韌好好食🌀曼谷招牌牛船河$32呢碗嘅新鮮靚牛肉好嫩,仲有彈牙牛丸同埋牛柏葉🌀曼谷招牌牛腩乾撈麵$32乾撈超好食,牛腩炆得好腍,醬汁超惹味,配埋花生碎、芽菜、乾蔥一齊食,味道層次更加突出😋呢個推介推介👍🏻🌀牛奶烤豬肉(2串)$38呢個烤豬肉串真係好有驚喜😍原來係用奶醃製完之後先至烤架😮果然同牛奶一樣咁嫩滑,咬落去肉質軟綿,味道甜香,沾埋自家特製嘅酸汁食非常滋味 !!呢個都係必點🌀蟹肉奄列$168個奄列真係好大份,奄列中間重藏住好多
🟣正宗曼谷三口船麵🌶️
🌀曼谷招牌豬肉河$32
🌀曼谷招牌牛船河$32
呢碗嘅新鮮靚牛肉好嫩,仲有彈牙牛丸同埋牛柏葉
🌀曼谷招牌牛腩乾撈麵$32
🌀牛奶烤豬肉(2串)$38
🌀蟹肉奄列$168
個奄列真係好大份,奄列中間重藏住好多生拆既鮮甜蟹肉架😍啖啖蟹肉配埋個橙色嘅泰式辣醬一齊食堅正呀😋

🌀秘製泰式香燒雞(半隻)$138
估唔半隻雞份量都咁大隻喎👍🏻一上枱香噴噴,外皮烤得好香,而且雞皮冇肥膏,肉質亦好嫩😋保持到有肉汁,一啲都唔會乾
🌀串燒沙嗲牛(4串)$48
牛肉烤得啱啱好,肉質柔軟,唔會過火,亦唔會乾嚡,個沙嗲醬亦都做得相當唔錯,有好香濃嘅花生味😋
🌀芒果糯米飯$58
每次食泰國菜,甜品我必點這個,我極鍾意呢度佢哋黑白糯米有齊晒,而且熱熱地又好糯軟,加埋椰漿上去食口感一流,芒果份量都多又幾甜😋