2020-02-08
2020年2月4日 星期二最近大家都因為怕感染肺炎唔敢出街,不過女朋友點都要見既,約左佢一齊去銅鑼灣行街。行到邊都見到好多人戴口罩真係咩心情都無,又唔可以掃街,於是就諗住搵間舖頭飲下野係銅鑼灣既一條內街有呢一間泰國飲品店,除咗外賣之外仲可以係入面慢慢品嘗,所以就決定買杯野飲嘆返下睇見餐牌主打係咖啡,好耐之前去泰國旅行既時候都飲過當地既咖啡,的確係同平時飲開嘅唔同,今次就照叫杯泰國朱古力咖啡睇下有無特別女朋友就話想要新推出既泰國熱薑奶茶,因為凍凍地想軀下寒落咗單等一陣就已經整好左,首先睇我杯朱古力咖啡,朱古力既味唔算太出,反而咖啡香味好濃烈,顏色同一般咖啡連鎖店有分別,較為深色。飲落去反而覺得朱古力同咖啡味幾平衡,唔會有其中一邊搶啲,而個人認為泰國咖啡好似飲完都唔會覺得喉乾,唔錯女朋友叫既薑奶茶佢就話幾特別,因為睇落完全同普通奶茶無分別,但係飲落去就多左一陣薑既辣勁,幾刺激,話即刻feel到暖晒休休閒閒咁樣嘆返杯茶都真係好唔錯
女朋友就話想要新推出既泰國熱薑奶茶,因為凍凍地想軀下寒
休休閒閒咁樣嘆返杯茶都真係好唔錯