2018-11-01 287 浏览
好耐冇食泰國菜,今晚去咗新泰食飯。餐廳位於亞太中心,裝修好有情調,係舒服嘅感覺。其中一塊牆有個大象頭,好有東南亞特色。餐牌有好多選擇,小食、沙律、BBQ、飯麵、肉類、海鮮、咖哩、甜品,真係乜都有,仲有好多廚師推介同埋最多人點嘅菜色,實在有太多菜色想揀😍👉🏼蒜茸越南牛油雞翼雖然個碟唔算大,但都有6-7隻雞翼,份量令人滿意。隻雞翼好入味,皮仲有少少脆,雞翼上面有好多蒜同埋蔥,好香好有越南嘅味道,非常惹味,好想食多碟😋😋😋👉🏼蜜糖燒肋骨燒肋骨雖然舊骨好大,冇乜肉食,但其實燒得幾好味。👉🏼日本南瓜焗海鮮飯呢個南瓜好大個,賣相超靚超吸引。上面擺滿海鮮,有蝦、尤魚等等,醬汁少少辣,但好惹味,係越食越想食嘅味道。食咗上面嘅海鮮,見到下面係滿滿嘅飯,呢個飯堅抵食又好食。食完啲飯,我仲食埋啲南瓜肉,好甜好好味😋👉🏼原個椰青大菜糕又到甜品時間,平時飲椰青飲得多,今日試吓呢個椰青大菜糕。個外表其實係椰青,但內裡係好似啫哩咁嘅椰青大菜糕。食落係清甜嘅椰青味,好似食啫哩咁,好得意。整體呢餐好食而且份量剛剛好,係令人滿意嘅一餐,一定會再食其他菜色!👍🏼👍🏼😋😋
好耐冇食泰國菜,今晚去咗新泰食飯。

餐廳位於亞太中心,裝修好有情調,係舒服嘅感覺。

其中一塊牆有個大象頭,好有東南亞特色。

👉🏼蒜茸越南牛油雞翼
雖然個碟唔算大,但都有6-7隻雞翼,份量令人滿意。

👉🏼蜜糖燒肋骨
燒肋骨雖然舊骨好大,冇乜肉食,但其實燒得幾好味。

👉🏼日本南瓜焗海鮮飯

👉🏼原個椰青大菜糕