2022-08-09
食泰國嘢梗係嚟九龍城啦,當中梗係要食最出名嘅小曼谷啦😍七點幾嚟到餐廳,出面已經企滿晒人,好彩有預先book位,等咗10分鐘左右就安排到座位🥰餐廳地方唔算好大,坐滿晒人,相當熱鬧食物方面,呢度你講得出嘅泰國嘢都有得食,冬陰功,生蝦,蝦餅,咖喱、生菜包,其中比較特別嘅就係佢嘅串燒,款式比其他餐廳多,仲有就係有個叫做海鮮孖寶,可以自己揀兩款海鮮👍🏻我哋就叫咗個泰王咖喱炒大頭蝦:呢個泰王咖喱佢嘅咖喱味真係一試難忘,唔會好辣,有好香嘅椰香味,而佢嘅大頭蝦真係名副其實,超級大隻,蝦頭仲有膏添,用嚟點薄餅,薄餅鬆脆,真係超級正😍海鮮孖寶:我哋揀咗蒜蓉燒蟶子王同埋燒扇貝,呢個海鮮都相當新鮮,燒嘅時間掌握得啱啱好,剛剛熟,肉質仲好彈牙添😋串燒:我哋揀咗珍寶腸、牛肉、雞腎同牛筋丸串,佢嘅串燒上枱熱辣辣火候掌握得相當好,仲有就係一定要點埋佢嘅特製醬料,超惹味😝食泰國嘢一定要來呢一啲有風味嘅餐廳,咁至食得到泰國嘅風味😉
餐廳地方唔算好大,坐滿晒人,相當熱鬧
食泰國嘢一定要來呢一啲有風味嘅餐廳,咁至食得到泰國嘅風味😉