2021-11-15 54 浏览
原來旺角鬧市有咁抵食嘅烤魚喎!今晚朋友帶我上咗樓上小草十八怪石鍋米線,價錢經濟實惠,坐得都舒服,今晚試吓新推出嘅石鍋牛肉飯,仲有佢最愛的烤魚。黑椒味噌 封門牛柳石碢飯 $68黑椒味噌 味道惹味,封門牛柳肉味濃郁,入口柔潤,超級熱辣辣的石碢飯,有最愛吃的飯焦,而且店員服務很貼心,值得一讚!配凍飲品可以升級青檸檬荷梳打,超級大杯夠晒二人份量,好爽呀!明爐烤海鱸 $128餐廳新推出的烤魚套餐,明爐烤海鱸,魚肉雪白嫩滑,鮮甜好味道。七款湯底任選一款,我哋揀咗酸菜魚湯,真心都幾辣,刺激惹味,酸辣開胃。免費特飲一杯,解辣又解渴,跟薯粉一碗,正宗地道食法。無限追加配料,一律九元一款,$9 食到追加封門牛柳,肉味濃郁,肉質柔軟。香辣蕃茄牛肋條、鹵水腩肉;朋友讚不絕口,醃得很入味。紅燒螺片、海藻吸湯一流。餐廳6點後才供應串燒,我們又怎能夠錯過呢!蒜蓉燒扇貝 $ 20喜好小辣,蒜蓉香,燒扇貝肥美肉厚。沙嗲牛柳串 $15小辣也有辣勁,好似內蒙古的口味。司華力腸 $15真心好大條,啖啖肉,皮脆肉嫩。酥炸檸檬豬扒 $20最後還吃了1客酥炸檸檬豬扒,清新美味,酥脆可口。十分滿足的一餐,玻璃窗望着繁華的旺角街道,別

黑椒味噌 封門牛柳石碢飯 $68

明爐烤海鱸 $128

免費特飲一杯,解辣又解渴,跟薯粉一碗,正宗地道食法。

香辣蕃茄牛肋條、鹵水腩肉;朋友讚不絕口,醃得很入味。

紅燒螺片、海藻吸湯一流。

餐廳6點後才供應串燒,我們又怎能夠錯過呢!
蒜蓉燒扇貝 $ 20
喜好小辣,蒜蓉香,燒扇貝肥美肉厚。

沙嗲牛柳串 $15
小辣也有辣勁,好似內蒙古的口味。

司華力腸 $15
真心好大條,啖啖肉,皮脆肉嫩。

酥炸檸檬豬扒 $20
最後還吃了1客酥炸檸檬豬扒,清新美味,酥脆可口。

十分滿足的一餐,玻璃窗望着繁華的旺角街道,別有一番風味。