2020-02-19 37 浏览
今日發現左屋企附近開左間新既火鍋放題店 一於同屋企人去試下!呢間火鍋店一開始會比我地揀火鍋既湯底我地分別揀昆布湯底同埋濃厚豚骨鍋 昆布湯底清新鮮甜 配埋鮮肉會好夾 濃厚豚骨鍋非常濃郁 可以令到鮮肉吸收曬湯底既鮮味而肉類方面我地揀左米國嚴選牛肉黑豚肉套餐 米國嚴選牛肉一塊塊好大片既牛肉色澤鮮紅 溶雪效果做得唔錯 唔會見到有d碎冰 牛肉既雪花紋理好靚 食落牛味好重 而且入口即溶 十分推介!黑豚肉 肉嫩肥美油脂甘香 而且肉汁豐富 入口每一片豚肉肉質嫩滑 完全唔會覺得乾身 而配菜方面就可以選擇出面既自助配料區 例如有芝心丸、芥末沙津球、羽衣金藍等 特別推介羽衣金藍 起平時好少見到有得食 色澤翠綠 口感好爽脆好特別 另外芝心丸 一入口會有滿滿既芝士湧出 仲要係炙燒過甜品方面有move n pick雪糕 同埋飲品係任飲 仲有好多韓國飲品 例如粒粒梨汁同忌廉溝鮮奶

而肉類方面我地揀左米國嚴選牛肉黑豚肉套餐

米國嚴選牛肉