2006-07-06
今日同個frd 去食lunch, 我叫咖喱豬扒飯, 個frd 叫帶子拉麵.所有野食即叫即整, 我食個咖喱豬扒飯d 豬扒好脆, d 咖喱汁好濃, 唔太辣, 幾野味.至於拉麵, 個frd 比番我個comment 同前幾個comment 一樣, d 湯絕對冇溝稀過, 好奶白, 好飲, 不過前提係日本人煮拉麵係咸d, 食完可能會口渴.兩人再叫多個多春魚, 普通左d, 佢應該唔係燒, 好似焗熟左就算.兩人大約$120, 不過真係好飽, d 飯同拉麵分量都幾多.可能係家庭式經營, 所以唔好寄望有好多種類. 果度係冇刺身或者壽司, 只係有飯, 麵, 小食, 炸物, 唔計飲品, 計計埋埋都係四十種左右.如果想試下真正地道日本野, 絕對可以一試.P.S. 1. 野飲另叫, 冇餐(定食). 2. 冇吸煙及非吸煙區, 抗拒煙味o既朋友, 入到去真係聽天由命.
如果想試下真正地道日本野, 絕對可以一試.