2023-03-28
相對海港城其它餐廳嚟講,海南少爺嘅性價比都幾高,如果啱好坐到靠窗邊位置,仲可以有大大嘅海景view陪伴食飯。食左幾次海南少爺,都幾覺得嘅食材都比較新鮮以及正宗。👍海南椰子雞湯$128飲得出係純天然無落味精,雞湯用微火暖住上台,keep有暖笠笠嘅湯飲😋。材料有椰子🥥、枸杞、雞件,簡單幾樣材料嘅雞湯已經非常清甜。沙爹拼盤$118(六串)據介紹係用自家調味顾制十三心時烤制,充滿花生沙爹味,肉質夠入味。需要注意嘅係只有雞肉同埋豬肉選擇~馬拉西亞五香雞卷$96 第一次食,頗有驚喜😍口感有啲似港式春卷,肉質較為彈牙,蘸上自家制醬汁,即刻變成馬拉風味。招牌海南雞飯拼 海鮮喇沙哩個套餐可以滿足曬選擇困難正嘅人,既可以食飯亦可食面,一舉兩得😋。海南雞肉質嫩滑,脂肪少。海鮮喇沙雖然份量唔多,但係材料充足,有大蝦,豆卜,魚片,雞蛋,味道有啲微辣~
海南椰子雞湯$128
沙爹拼盤$118(六串)
馬拉西亞五香雞卷$96
招牌海南雞飯拼 海鮮喇沙