2023-07-20
今日去到中環呢一邊行街shopping, 行到去中環街市就見到呢一間正宗意大利嘅tiramisu lab! 咁啱朋友話今晚去我度打牌,所以就決定買幾件返去,今晚大家一齊share! 餐廳位於中環街市一樓,側邊都有幾個位,如果鍾意坐喺度食嘅朋友都可以即刻食!我哋平時都唔係成日食tiramisu, 就決定叫店員幫我哋揀三件!我哋最後揀咗一件開心果,一件芒果,同埋一件傳統原味嘅tiramisu 價錢嚟講亦都唔算係太貴,每一件平均都係大約$50,如果係呢一個質素嚟講,我哋都覺得非常超值!首先想推介佢傳統味道,一打開已經有好香嘅咖啡酒香,個面就有充滿可可粉,口感配搭上非常香濃,但係亦都唔會有太甜,口感亦非常之輕爽!內餡跟蛋糕口感軟軟滑滑,同朋友忍唔住食完一啖又一啖!開心果味都非常特別,充滿開心果嘅香味,再加埋有少少wipe cream, 增加咗成個蛋糕嘅口感!食完呢一啲蛋糕都唔會有太漏嘅感覺,我同朋友都非常鍾意!每一件蛋糕都口感層次分明,芒果亦都非常甜,口感配搭上唔錯!有機會會再返嚟幫襯、外賣甜品,簡直係一流
有機會會再返嚟幫襯、外賣甜品,簡直係一流