2023-03-23 40 浏览
位於海港城嘅海南少爺,行完後去食非常方便😛提供正宗惹味星馬菜🤩精選星馬醬料及食材入饌,致力帶嚟最正宗嘅星馬菜式 😚並且堅持無味精烹調👍🏻馬來西亞肉骨茶配經典滷水馬來西亞肉骨茶可以就咁叫,亦可以加配經典滷水一齊叫🤩我就叫埋經典滷水,夠晒豐盛🤤經典滷水可以揀迷你滷水拼盤或者迷你滷水雞雜全盛🐔我揀咗迷你滷水拼盤,入面有豬手、雞腳、鴨蛋、豆腐同花生🤩滷水超入味,香甜濃郁😋馬來西亞肉骨茶有藥材成份,可以排濕氣,係可以補精氣神嘅食材👍🏻飲完成個人好暖🫶🏻下面有爐座熱所以keep住熱辣辣🔥 肉骨茶會跟埋響鈴、豆卜、油條、炸魚皮同炸支竹😍全部都吸盡肉骨茶嘅味道😛之後可以選兩款配料:三时排骨、豬手、豬腩肉、豬肚,我揀咗排骨同豬腩肉🐷啖啖肉,肉質嫩滑😛鹹蛋黃魷魚鹹蛋黃鹹香味十足😝魷魚爽脆彈牙🦑非常惹味,令人一口接一口😋黑豉油雞飯新加坡古法黑豉油雞飯🐔黑豉油豉香濃郁,入口鮮甜,雞肉嫩滑😛黃色油飯香氣十足🍚會跟埋湯同豉油、薑蓉、泰式辣汁,點埋一齊食又有另一種味道層次😚

馬來西亞肉骨茶配經典滷水

鹹蛋黃魷魚
鹹蛋黃鹹香味十足😝魷魚爽脆彈牙🦑非常惹味,令人一口接一口😋

黑豉油雞飯